multiblog.hu család tagja

Gyorskorcsolya, rövidpályás, Debrecen

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Négy magyar résztvevővel kezdődik meg szerdán az apeldoorni pályakerékpáros Európa-bajnokság.

A vasárnapig tartó hollandiai kontinensviadalon a csuklósérülés és műtét után visszatérő Borissza Johanna Kitti négy versenyszámban: scratch-ben, omniumban, pontversenyben és a kieséses számban áll rajthoz. Pataki Ibolya szövetségi kapitány az MTI megkeresésére elmondta, az olimpiai programban is szereplő omniumban a 20. hely környéke már remek eredmény lenne a 22. születésnapját szombaton ünneplő Borisszának.
Filutás Viktor pontversenyben és a kieséses számban szerepel, előbbiben az első tízbe várja őt a szakvezető.

Lovassy Krisztián scratch-ben két éve ezüstérmes volt, ezúttal a legjobb tízbe jutás az elvárás vele kapcsolatban, míg a jövő évi, tokiói játékok szempontjából fontos omniumban a 12-14. pozíció elérése a reális.
Szalontay Sándortól sprintben a legjobb nyolcba, míg keirinben a 7-12. helyért zajló futamba kerülésre számít Pataki Ibolya, aki az 1000 méteres időfutamban a tizedik pozíció környékére várja.
A szövetségi kapitány kifejtette: a kvalifikációs időszak derekán járva 50 százalék az esély, hogy magyar versenyző kvótát szerez a tokiói ötkarikás játékok pályaversenyeire, ám ez különösen nehéz a kontinensenkénti minimálisan előírt résztvevők miatt. A kontinensviadalon túl a jövő évi vb, valamint a világkupa-sorozat biztosít még lehetőséget az indulási jog kiharcolására, amelyet a 2018 és 2020 között elért eredmények alapján lehet megszerezni.

A pályakerékpározás egy olyan kerékpársport, melyet általában a kanyarokban bedöntött pályán, azaz velodromban tartanak, speciális pályakerékpárokat használva. Pályakerékpárban egyéni és csapat versenyszámok is léteznek, és a legtöbb versenyszámot férfiak és nők is űzik. A Millenáris Velodrom az 1896-os millenniumi ünnepélyre épült, elsőként Európában. 1897 –ben itt rendezték meg az első nyilvános magyarországi futballmérkőzést. 1928-ban Hajós Alfréd és Matyók Aladár tervei alapján teljesen újjáépítették. A negyed mérföldes, 412 méter hosszú, feszített beton pályát 110–120 km/h sebességre tervezték át. Ebben az évben itt rendezték meg a kerékpáros világbajnokságot.

Az Európa-bajnokság magyar érintettségű versenyszámai:
    szerda:
női scratch (Borissza Johanna Kitti), férfi kieséses versenyszám (Filutás Viktor) 19.00
    csütörtök:
férfi sprint (Szalontay Sándor) selejtező, a 16 közé jutásért, nyolcaddöntő 15.00
férfi sprint (Szalontay Sándor?) negyeddöntő, férfi scratch (Lovassy Krisztián), női kieséses verseny (Borissza Johanna Kitti) 19.00
    péntek:
női (Borissza Johanna Kitti) és férfi omnium (Lovassy Krisztián) első két száma (scratch és tempóverseny) 13.30
férfi sprint (Szalontay Sándor?) elődöntő és helyosztók; női (Borissza Johanna Kitti) és férfi omnium (Lovassy Krisztián) második két száma (kieséses és pontverseny) 18.00
    szombat:
férfi keirin (Szalontay Sándor) első kör, vigaszág 15.00
férfi keirin (Szalontay Sándor) elődöntő, 7-12. és 1-6. helyekért zajló futam, női pontverseny (Borissza Johanna Kitti), férfi pontverseny (Filutás Viktor) 19.00
    vasárnap:
férfi 1000 méteres időfutam (Szalontay Sándor) selejtező 10.30
férfi 1000 méteres időfutam (Szalontay Sándor) 14.00

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!