multiblog.hu család tagja

Gyorskorcsolya, rövidpályás, Debrecen

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Igen, valóban nem egy sportesemény az amiről most szó van, de mivel mégis Európa bajnokságról van szó, mindenképp említésre méltó, már csak a témáját is illetően.

Ugyanis Magyarországon tartják a guppi díszhal tenyésztők Európa bajnokságát és kiállítását október 3-6. között, a Pilisben megrendezésre kerülő nemzetközi versenyre szeptember 22-éig még lehet jelentkezni – közölte Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.

A szervezők mintegy 70 tenyésztőtől megközelítően 200 halpár nevezésre számítanak 18 országból, a rendezvényre külföldi vendégeket várnak, köztük a nemzetközi szövetség korábbi elnökét Belgiumból, bírák érkeznek Lengyelországból, Szlovákiából, Ausztriából és Franciaországból.

A lakosság számára nyilvános programon október 5-én és 6-án nézhetik meg az érdeklődők a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel, illetve lehetőség lesz vásárlásra is.
Európában sok évtizedes hagyománya van a guppi díszhal tenyésztésnek, az első versenyt 1954-ben Németországban szervezték. A hazai guppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen megnőtt, a munka komoly szakmai felkészülést, kitartást igényel, mivel egy-egy változat kialakítása, úgymond letisztítása, akár 3-5 évet is igénybe vehet – mondta Pasaréti Gyula, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!