multiblog.hu család tagja

Gyorskorcsolya, rövidpályás, Debrecen

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Két harmadik, valamint egy-egy negyedik és ötödik helyével 35 pontot szerzett a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Eb vasárnap véget ért belgiumi versenyhétvégéjén.

A 34 éves szombathelyi versenyző a sorozat hivatalos honlapja szerint a szombati első futamon ötödik, a második versenyen pedig harmadik lett. Vasárnap Kisst az első viadalon intették le harmadikként, míg a hétvégét záró futamon negyedikként ért célba.
A 2014-ben és 2015-ben Eb-győztes pilótának így a szerzett pontok szempontjából ez volt az idei legeredményesebb hétvégéje, és 156 ponttal az összetett ötödik helyén áll.
A kamion Eb két hét múlva Franciaországban, Le Mans-ban folytatódik.

A kamion-Európa-bajnokság (hivatalos neve FIA European Truck Racing Championship, rövidítve FIA ETRC) egy, a Nemzetközi Automobil Szövetség (Fédération Internationale de l’Automobile (FIA)) által működtetett kamionos versenysorozat.

Így néz ki egy verseny:

A versenyhétvége szombati napján két 20 perces szabadedzés után az időmérő első szakasza, a Q1 következik. A Q1 20 perces, és az összes versenyző részt vesz benne. A Q1 10 legjobb versenyzője továbbjut az időmérő második szakaszába, a “Super Pole”-ba. Ebben a szakaszban 10 perc alatt eldöntik a rajtsorrend első tíz rajtpozícióját. Két 45 km (+/- 1 kör) versenytávú futamot rendeznek szombaton, az elsőre az időmérő eredménye alapján állnak fel a rajtrácsra a versenyzők. Az első futam után szünet – szerelési idő – következik, majd jön a második futam, ahol a rajtrácsot az első futam beérkezési sorrendje adja, méghozzá úgy, hogy az első nyolc beérkező versenyző sorrendjét megfordítják. Aki nyerte tehát az első futamot, az a nyolcadik helyről rajtolhat, aki második lett a hetedikről, és így tovább, tehát aki nyolcadik lett az első futamon, az rajtolhat az élről a második futamon.[

Vasárnap egy 15 perces bemelegítő (warm-up) szakasszal kezdenek a versenyzők. A nap további menete megegyezik a szombati nappal. Minden futam után van eredményhirdetés.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!