multiblog.hu család tagja

Gyorskorcsolya, rövidpályás, Debrecen

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Nagyon sok sportág létezik manapság, rengeteg bajnokságot rendeznek különféle, néha érthetetlen sportnak számító számokban. De annál is jobban megdöbbentett amikor olvastam, hogy létezik villamosvezető Európa-bajnokság. Bizony, villamosvezető.
Az első kérdés ami eszembe jutott a hír kapcsán, hogy ugyan hogy tudnak versenyezni, mikor kötött a pálya? Miben versenyeznek? Maximum gyorsaságban? Na de hol van mondjuk egymás mellett 30 sínpár, hogy egyenlő eséllyel vághassanak neki a futamnak?
Nem egyszerűen erről van itt szó.

Először a pontos vészfékezés a feladat: úgy kell megállni egy, a pályára festett stoptábla előtt, hogy a vezetőnek a sebességmérőt nem szabad megnéznie.
A második feladatban az óvatosságé a főszerep: egy, a pálya mellé a sodrástáv határára tett bábu mellett haladnak el érintés nélkül a vezetők. Ezután következik a pontos megállás feladata, a villamos harmadik ajtajának középvonalát egy felfestett nyílra kell igazítani.
A negyedik feladat igazi csapatmunkát kíván: a villamosvezető a hátsó vezetőállásból dolgozik, elöl csapattársa csupán figyelőszolgálatot láthat el, így kell minél pontosabban fékezni. Igazi bravúros műsorszámmal zárul a bajnokság: a villamosbowlingban egy, a járművel meglökött golyóval igyekeznek a vezetők minél több bábut feldönteni.

Nézd csak meg:

Egyébként Magyarország rendezhette a II. Eb-t, 2013-ban miután elsöprő győzelmet aratott a csapat az első megmérettetésben Drezdában.


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!