multiblog.hu család tagja

Sakk eb-csapat, Batumi

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Vasárnap este kialudt a “béke lángja” a minszki Dinamo Stadionban, ezzel hivatalosan is véget ért az Európa Játékok, melyen a magyar küldöttség 19 medált szerzett és 13. helyen zárt az éremtáblázaton.

Ahogy a múlt pénteki megnyitónak, úgy a záróünnepségnek is megadták a módját a fehérorosz szervezők. A látványos, fesztelen hangulatú eseményen Alekszandr Lukasenko fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök, illetve Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is jelen volt.
A programot a fehérorosz himnusz vezette fel, majd az ötven részt vevő ország zászlóvivője vonult körbe a stadionban, melynek küzdőterén a több ezer önkéntes kapott helyet.

A magyar lobogót a londoni olimpián ezüstérmes birkózó, a Minszkben harmadik Lőrincz Tamás vitte, akit szombaton választottak meg nagy többséggel zászlóvivőnek csapattársai.
A zászlók után érkeztek a stadionba a sportolók, köztük a 121 fős magyar csapatból még Minszkben tartózkodó 34 sportoló, asztaliteniszezők, birkózók, karatésok, ökölvívók, pályakerékpárosok, tollaslabdázók és tornászok.
A tíznapos multisport eseményen 50 ország több mint 4000 sportolója vett részt, Magyarország négy arany-, hat ezüst- és kilenc bronzéremmel zárt.

Forrás: MTI

Kövessetek minket a facebookon is!


Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!