multiblog.hu család tagja

Gyorskorcsolya, rövidpályás, Debrecen

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

A 3×3-as kosárlabdapályák avatása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón került bejelentésre, hogy 2019-ben Debrecen rendezi a felnőtt 3×3-as Európa-bajnokságot.

Debrecen az elmúlt években sikeres 3×3-as rendezvényekkel rangos elismerést vívott ki magának a FIBA-nál. 2015-ben a város volt a házigazdája az U18-as 3×3-as Világbajnokságnak, míg tavaly ezen korosztály számára Európa-bajnokságot rendeztek és WorldTour eseménynek is otthont adott Debrecen. Akkor a rendezvény ideje alatt közel 15 ezren fordultak meg a Nagytemplom előtt felállított helyszíneken. Idén nyáron ismét U18-as Európa-bajnokság és WorldTour verseny lesz a városban, hiszen a FIBA egyedülálló módon tavaly hároméves, hat eseményre szóló szerződést kötött a szervezőkkel.

„Már az előző években is remek versenyeknek adott otthont Debrecen, biztos vagyok benne, hogy ez idén is így lesz. Július elején eldől, bekerül-e az olimpiai sportágak közé a 3×3-as kosárlabda. Magyarország időben eszmélt, szép jövő előtt áll.” – mondta Kamil Novak a FIBA főtitkára a debreceni sajtótájékoztatón.

Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára hangsúlyozta, hogy a 3×3 jelenleg a legeredményesebb szakága a hazai kosárlabda sportnak, mely tudatos építkezés eredménye. dr. Papp László, Debrecen polgármestere pedig arra hívta fel a figyelmet, ha a FIBA törekvései sikerrel járnak és a 3×3-as kosárlabda bekerül az olimpiai programba, akkor a debreceni Európa-bajnokság még inkább felértékelődhet, hiszen olimpiai kvótákról döntő esemény lehet.

Forrás: http://www.wbasket.hu/2017/05/30/debrecenben-lesz-2019-ben-a-felnott-3×3-as-europa-bajnoksag.html

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!